Güncel
Öcalan'ın kardeşi: PKK, Apoyu satmamı istedi
Abdullah Öcalanın kardeşi Osman Öcalan, kuzey Irakta yayın yapan K24 Televizyonunda, örgüt içinde tartışma oluşturacak bir iddia ortaya attı.
Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan, “Örgütün şimdiki yöneticileri benden Apo'yu satmamı istedi ama kabul etmedim. Bunun üzerine PKK, Apo'yu sattı” dedi.
Habertürk'ten Çetiner Çetin'in haberine göre, Öcalan, şöyle devam etti:
“Abimin yakalanmasından 1 ay sonra, Polonya hükümeti yetkilileri, PKK heyetine bir toplantı için davetiye gönderdi. Benim de olduğum heyete, Apo'nun bir kenara atılması durumunda PKK'ya her türlü desteğin yapılacağı söylendi. Ben, Apo'nun satılmasını kabul etmedim ve ‘Bu müzakereler sona ermeli, bu konu tartışılmamalı' dedim.”
PKK'nın daha sonra elebaşı Apo'yu sattığını öne süren Öcalan, “PKK, şu an dünya güçlerinden aldığı desteği Apo'yu satmasına borçlu. Bu yüzden beni PKK'dan uzaklaştırdılar. Bugün Rojava üzerine yapılan anlaşmalar Apo'nun satılması üzerinden yürütülüyor” diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış.